[...] problemów z cukrem, a nawet żółtaczki. Analiza moczu: - bakterie wszelkiego rodzaju mogą świadczyć o zakażeniu cewki moczowej, pęcherza, nerek, czy miedniczki nerkowej. - cukier, obecność glukozy w moczu może świadczyć o cukrzycy - białko w moczu może być z powodu podwyższonej temperatury oraz po silnym wysiłku fizycznym, jeśli wystąpi przy [...]
[...] makarony, pieczywo), które zawierają od 50-80% skrobi i mogą dostarczać znacznych ilości błonnika pokarmowego. Znaczne ilości węglowodanów występują również w pieczywie cukierniczym, przetworach owocowych takich jak dżemy, konfitury, syropy. Ziemniaki, warzywa okopowe, owoce i napoje zawierają zazwyczaj do 25% węglowodanów. Znikome ilości [...]
[...] wolniej. Nie wolno spożywać jednego obfitego posiłku raz dziennie, ale co najmniej 3 posiłki. Zmiany w żywieniu należy wprowadzać stopniowo. Na przykład powoli eliminować cukier, zamiast soli kuchennej używać świeżych ziół lub suszonych. Nie wolno stosować przypraw z glutaminianem sodu i solą. Z punktu widzenia przeciwdziałania otyłości, w [...]
[...] z nią rozpocznie w różnych miejscach spontaniczną własną wyżerkę czyli proces degradacji białek długożyjących, z których zbudowany jest twój przecudowny (niegdyś) organizm. cukier łasy jest szczególnie na białka te dłuuuuggoooożyjace, czyli takie, które baaaardzo powoli zastępowane są przez nowe, identyczne cząsteczki w naturalnym procesie [...]
[...] z nią rozpocznie w różnych miejscach spontaniczną własną wyżerkę czyli proces degradacji białek długożyjących, z których zbudowany jest twój przecudowny (niegdyś) organizm. cukier łasy jest szczególnie na białka te dłuuuuggoooożyjace, czyli takie, które baaaardzo powoli zastępowane są przez nowe, identyczne cząsteczki w naturalnym procesie [...]
[...] tego, że zmniejsza poziom cukru (glukozy), to jeszcze silnie stymuluje anabolizm białek. Jednak, nie każdy mimetyk (naśladowca) insuliny działa tak jak ona. Rodniki usuwają cukier z krwiobiegu, kierując go w pierwszej kolejności do tkanki tłuszczowej, gdzie ten ulega przemianie do glicerolu i kwasów tłuszczowych, czyli po prostu do tłuszczu [...]
[...] udomowili zwierzęta mleczne i od ponad 10 000 lat pija ich mleko i wyroby mleczne. Wśród osobników rasy kaukaskiej, także w Polsce, odsetek osób dorosłych nietolerujących cukier mleczny jest spory bo sięga aż 20-25%. Czyli z jednej strony mamy cudowne paliwo dla mięśni jakim jest białko serwatkowe a z drugiej strony duża część populacji [...]
[...] że poziom cukru we krwi podniósł się, jest to dla niego informacja, że ma go więcej, niż w danej chwili potrzebuje. Wtedy wydziela się insulina z trzustki, która ma ten cukier "zabrać" i przechować. A jak insulina jest w stanie przechować cukier ? Pierwszą "spiżarnią" jak przychodzi nam do głowy jest glikogen, problem w tym że cały glikogen [...]
[...] są najbardziej popularną alternatywą w stosunku do postaci doustnych. W tym wypadku prohormony są połączone z nośnikiem, który rozpuszcza się w wodzie. Najczęściej jest to cukier - beta cyklodekstryna. Znacznie zwiększa ona rozpuszczalność lipofilnego prohormonu, czyniąc go rozpuszczalnym w wodzie. W połączeniu z cyklodekstryną, prohormon ulega [...]
[...] są najbardziej popularną alternatywą w stosunku do postaci doustnych. W tym wypadku prohormony są połączone z nośnikiem, który rozpuszcza się w wodzie. Najczęściej jest to cukier - beta cyklodekstryna. Znacznie zwiększa ona rozpuszczalność lipofilnego prohormonu, czyniąc go rozpuszczalnym w wodzie. W połączeniu z cyklodekstryną, prohormon ulega [...]
[...] natomiast powodowana jest dzięki nie trawieniu/absorbcji specyficznej żywności lub składnika żywności. Np.ludzie z nietolerancją laktozy nie mają enzymu laktazy która trawi cukier i laktozę w mleku. Jest to jedna z najbardziej popularnych nietolerancji pojawiających sie u około 50% nastolatków populacji ludzkiej. Niektórzy ludzie nie tolerują [...]
[...] hipoglikemicznego. Były prowadzone oczywiście inne próby. Stwierdzono m.in., że względnie bezpiecznym środkiem przyspieszającym przemianę (spalanie) alkoholu jest fruktoza - cukier owocowy. Podanie fruktozy dożylnie powoduje wyraźne obniżenie poziomu alkoholu. Jest to jednak środek bardzo drogi. Zwiększają lub hamują Interakcje alkoholu z lekami [...]
[...] najczęściej w produktach spożywczych jako wysoko oczyszczone substancje, pozbawione m.in. witamin z grupy B, wapnia, fosforu, żelaza i błonnika. Zaliczyć do nich możemy: cukier biały, brązowy, trzcinowy, złocisty i inne oraz wszelkie węglowodany oczyszczane przemysłowo, takie jak biała mąka, biały(oczyszczony) ryż, alkohole (z wódką na [...]
[...] Weglowodany wystepujace w pokarmach mozna podzielic na cukry proste i zlozone. ->Do pierwszych, zwanych takze jednocukrowcami lub monosacharydami, zaliczamy glukoze (cukier gronowy),fruktoze (zwana cukrem owocowym) oraz galaktoze. Oprócz jednocukrowców w pozywieniu wystepuja takze dwucukry (disacharydy), zlozone z dwóch jednostek [...]
[...] tego, że zmniejsza poziom cukru (glukozy), to jeszcze silnie stymuluje anabolizm białek. Jednak, nie każdy mimetyk (naśladowca) insuliny działa tak jak ona. Rodniki usuwają cukier z krwiobiegu, kierując go w pierwszej kolejności do tkanki tłuszczowej, gdzie ten ulega przemianie do glicerolu i kwasów tłuszczowych, czyli po prostu do tłuszczu [...]
[...] są najbardziej popularną alternatywą w stosunku do postaci doustnych. W tym wypadku prohormony są połączone z nośnikiem, który rozpuszcza się w wodzie. Najczęściej jest to cukier - beta cyklodekstryna. Znacznie zwiększa ona rozpuszczalność lipofilnego prohormonu, czyniąc go rozpuszczalnym w wodzie. W połączeniu z cyklodekstryną, prohormon ulega [...]
[...] poziom cukru we krwi. To powoduje uwalnianie insuliny, która obniża poziom cukru we krwi. Jeśli właśnie skończyłeś trening siłowy, to dobrze ,bo insulina ‘wpakuje’ ten cukier prosto do komórek mięśniowych. Jednak w innej porze dnia, insulina będzie przechowywać te kalorie w postaci tłuszczu . Manipulowanie tym mechanizmem jest kluczem do [...]
[...] ostrożność! Tak insulina może nawet zabić. Albo spowodować ogromne skutki uboczne jak zapadniecie w śpiączkę. Nalezy mieć zawsze przy sobie jakieś proste węglowodany (cukier, miód, baton, czekolada). Insulina po wstrzyknięciu wyłapuje cukier, a jeśli wyłapie go za dużo to łapie nas hipoglikemia. Może to nawet uszkodzić mózg czy wywołać [...]
[...] korzystnie wpływa na poziom lipidów i cholesterolu we krwi, zapobiega stłuszczeniu wątroby (alkohol, toksyny i leki, otyłość, cukrzyca, dieta bogata w tłuszcze nasycone i cukier) a także wzmacnia kości i może być wykorzystane w profilaktyce niektórych typów nowotworów. Rozważając aspekt "szybkości" białka sojowego izolat tego białka doskonale [...]
[...] są najbardziej popularną alternatywą w stosunku do postaci doustnych. W tym wypadku prohormony są połączone z nośnikiem, który rozpuszcza się w wodzie. Najczęściej jest to cukier - beta cyklodekstryna. Znacznie zwiększa ona rozpuszczalność lipofilnego prohormonu, czyniąc go rozpuszczalnym w wodzie. W połączeniu z cyklodekstryną, prohormon ulega [...]